2 rode pepers 2 eetlepels sesamzaadjes 2 gedroogde chilipepertjes 4 tomaten 1 banaan 1 theelepel piment 1 theelepel kaneel 1 ui 2 eetlepels olie 100 g gerookte spekblokjes 500 g kipfilet 1 courgette 1 kippenbouillontablet zout en peper materialen: keukenmachine, wokVoorbereiding Pepers halveren, zaadjes verwijderen. Wok verhitten. Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen. In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca. 4 minuten roosteren. Afblussen met 1 dl water. Pepermengsel overdoen in kom en ca. 10 minuten laten afkoelen. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Banaan pellen, in plakjes snijden. In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan, piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren. Bereiden Ui pellen en snipperen. In wok olie verhitten. Spekblokjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Tomatensaus toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen. Kipfilet in grove stukken snijden. Courgette wassen en in plakken snijden. Bouillontablet boven saus verkruimelen, 2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen. Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met warme taco's of tortilla's. Bevat per eenpersoonsportie energie 395 kCal - eiwit 35 g vet 23 g - koolhydraten 10 g
Mexicaanse kipfilet in pikante saus is een recept van De Virtuele Keuken