2 sereh sprieten 6 tenen knoflook 75 ml water 3 sjalotten 2 pepers, spaanse rode 2 1/2 eetlepels suiker 1 deciliter vissaus 1 stuk scharrelkip (van 1 kg.) 1 limoen 5 eetlepels rijstazijn zout Gebruik bij voorkeur Nuoc Mam voor de Vietnamese vissaus. Snijd de sereh in stukjes. Pel tweederde van de tenen knoflook en de sjalotjes en hak ze grof. Verwijder de pitjes uit de pepers en snijd ze in reepjes. Pureer de sereh, knoflook, sjalot met de helft van de peperreepjes in de keukenmachine. Meng er de suiker, wat zout en eenachtste deel van de Nuoc Mam door. Maak met de vingers het vel van de kip voorzichtig los. Wrijf de kip onder het vel met de helft van de kruidenpasta in. Trek het vel weer over de kip en wrijf dit in met de rest van de kruidenpasta. Steek de kip aan het draaispit of leg hem voor een convectiegrilloven op een rooster in een schaal. Grilleer de kip in circa een uur bruin en gaar. Maak intussen de saus (Nuoc Cham). Pers de limoen uit. Pureer de laatste tenen knoflook met het limoensap, de azijn, het water en de rest van de peperreepjes, suiker en Nuoc Mam tot een gladde saus. Doe de saus over in een schaaltje en serveer deze bij de kip. Lekker bij rijst met paksoi en roergebakken sperziebonen.