150 gm kipfilet 200 ml water 1 ui 2 tenen knoflook 2 eetlepels olijfolie 5 draadjes saffraan 1 peper 1 zout 200 gm zilvervliesrijst 1 bosje gehakte peterselie 50 gm verse of diepvriesdoperwten 1 eetlepel gehakte bieslook 1 eetlepel gehakte peterselie Snijd de kipfilet in dunne reepjes op de draad van het vlees. Kook de filets in het water met het deksel op de pan in minuten gaar. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit ze een paar minuten in de olie. Voeg het uien-knoflook-oliemengsel bij de kip. Roer de draadjes saffraan, de peper en het zout erdoor. Voeg de rijst toe, roer goed door, voeg zonodig wat water toe en kook met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten. Voeg de doperwten toe en kook nog minuten. Bestrooi de schotel voor het opdienen met de bieslook en de peterselie.