Risotto met kip

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

150 gm kipfilet 200 ml water 1 ui 2 tenen knoflook 2 eetlepels olijfolie 5 draadjes saffraan 1 peper 1 zout 200 gm zilvervliesrijst 1 bosje gehakte peterselie 50 gm verse of diepvriesdoperwten 1 eetlepel gehakte bieslook 1 eetlepel gehakte peterselie Snijd de kipfilet in dunne reepjes op de draad van het vlees. Kook de filets in het water met het deksel op de pan in minuten gaar. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit ze een paar minuten in de olie. Voeg het uien-knoflook-oliemengsel bij de kip. Roer de draadjes saffraan, de peper en het zout erdoor. Voeg de rijst toe, roer goed door, voeg zonodig wat water toe en kook met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten. Voeg de doperwten toe en kook nog minuten. Bestrooi de schotel voor het opdienen met de bieslook en de peterselie.

Risotto met kip is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept