Roergebakken kip met peultjes en worteltjes

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm peultjes 250 gm worteltjes zout peper 200 gm kipfilet 1 eetlepel kerriepoeder 1 eetlepel zonnebloemolie 1/8 liter slagroom 3 bolletjes stemgember 2 takjes peterselie Haal de peultjes af en snijd de schoongemaakte worteltjes in plakjes. Breng in een pan ca. 1 1/2 liter water met zout aan de kook. Voeg de groenten toe en laat ze 3 minuten koken. Giet de groenten af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen (om het kookproces te stoppen). Laat de groenten goed uitlekken. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi die met kerriepoeder. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de kip in ca. 3 minuten rondom bruin. Bestrooi de kip met zout en peper en roer de slagroom erdoor. Laat de slagroom aan de kook komen. Voeg de peultjes en worteltjes toe en laat het geheel zachtjes ca. 5 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Snipper intussen de bolletjes gember en knip de peterselie fijn en roer die op het laatst door het gerecht. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer het kip/groente-mengsel met rijst.

Roergebakken kip met peultjes en worteltjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept