250 gm peultjes 250 gm worteltjes zout peper 200 gm kipfilet 1 eetlepel kerriepoeder 1 eetlepel zonnebloemolie 1/8 liter slagroom 3 bolletjes stemgember 2 takjes peterselie Haal de peultjes af en snijd de schoongemaakte worteltjes in plakjes. Breng in een pan ca. 1 1/2 liter water met zout aan de kook. Voeg de groenten toe en laat ze 3 minuten koken. Giet de groenten af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen (om het kookproces te stoppen). Laat de groenten goed uitlekken. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi die met kerriepoeder. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de kip in ca. 3 minuten rondom bruin. Bestrooi de kip met zout en peper en roer de slagroom erdoor. Laat de slagroom aan de kook komen. Voeg de peultjes en worteltjes toe en laat het geheel zachtjes ca. 5 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Snipper intussen de bolletjes gember en knip de peterselie fijn en roer die op het laatst door het gerecht. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer het kip/groente-mengsel met rijst.
Roergebakken kip met peultjes en worteltjes is een recept van De Virtuele Keuken