500 gm kippenvlees 2 wortelen 2 lente-uien met loof 6 oesterzwammen 1 shiitake of andere paddestoelen 8 toefjes broccoli 1 cm verse gember 1 ei 1 blokje tofu (150 g) 1 eetlepel suiker 2 1/2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels sake of droge witte wijn 1 plantaardige olie om te bakken Verhit de olie in een wok of een grote braadpan en laat daarin de in reepjes gesneden kip kort kleuren. Voeg de kleingesneden wortelen, paddestoelen en toefjes broccoli toe en verdeel daarover de verkruimelde tofu. Laat al roerend bakken en breng op smaak met suiker, sojasaus, sake of witte wijn. Roer er vervolgens het losgeklopte ei door en werk af met de gehakte lente-uien met het groene loof. Serveer met rijst.
Roergebakken kip met tofu op balinese wijze is een recept van De Virtuele Keuken