150 gm rijst 1 zout 250 gm kipfilet 400 gm prei 1 kleine mango 3 eetlepels olie 1 eetlepel kerrie 6 eetlepels ananasstukjes (uit blik) 50 gm ongezouten cashewnoten 1/2 deciliter yoghurt (op kamertemperatuur) 1 korianderblad (evt. te vervangen; door peterselie) Kook de rijst gaar en droog volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes van ca. 1 cm. Maak de preien schoon en snijd ze in smalle ringen. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit los en snijd het in kleine blokjes. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak de kipfilet ca. 3 minuten. Voeg de prei toe en roerbak ze 3 minuten mee. Roer zout naar smaak, kerrie, mango, ananas en de cashewnoten erdoor. Schep de gekookte rijst erdoor en laat alles door en door heet worden. Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt door het kip-rijstgerecht en strooi de koriander erover.
Roergebakken kip met tropische vruchten is een recept van De Virtuele Keuken