1 kip van ongeveer 1,5 kg 2 eetlepels olijfolie 1 zout 1 peper uit de molen 1 kleine ui,gepeld en zeer fijngehakt 1 knoflookteen uit de knijper 1 dessertlepel scherpe paprikapoeder 8 tomaten 300 gm langkorrelige rijst of zilvervlies; rijst 700 ml kokend water 1 mespunt saffraandraadjes of gemalen saffra; an 180 gm diepvries doperwten 2 theelepels gehakte verse peterselieVoorbereiding : verdeel de kip in 8 gelijke stukken door deze eerst te halveren,dan de poten eraf te halen en alle stukken nogmaals in twee gelijke delen te verdelen. gebruik een zwaar mes of wildschaar. of vraag het aan de poelier. wel zo makkelijk. haal het vel eraf door eerst een stukje met een mespunt los te maken en dan met de hand gewoon hard trekken.Voorbereiding swijze: verhit de olie in de braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. keer ze regelmatig.doe ze over op een schaal en strooi er zout en peper over. bak in de resterende olie de ui en knoflook glazig en strooi er paprikapoeder over. even roerende verhitten en de pan van het vuur nemen .paprika verbrandt erg snel. dompel de tomaten in kokend water .spoel ze onder een koude kraan af. pel ze, snij er stukken van en verwijder het zaad. hak het vruchtvlees in stukken. bij de uien voegen op hoog vuur even aanbakken en in 5 a 10 min het meeste vocht laten verkoken. de saus moet aan de lepel blijven zitten. strooi er rijst over ,begiet met water en verdeel de saffraan erover. aan de kook brengen , omscheppen ,de aangebraden stukken kip erop leggen en de pan afdekken. op laag vuur 20 min laten staan tot de rijst drooggekookt en de kip gaar is. de laatste 5 min de doperwten en gehakte peterselie even meewarmen. heet opdienen.