Saltimbocca van kalkoenschnitzel met cranberryjus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 kalkoenschnitzels (a ca. 125 g) 1 bloem om te paneren 1 (versgemalen) peper 1 theelepel salie 4 plakjes parmaham 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels rode port 2 eetlepels cranberrycompote (potje, ocean sp; ray) 1 zout 1 huishoudfolie 1 deegroller 4 cocktailprikkers
Voorbereiding
: Schnitzels op plank leggen. Stukje huishoudfolie erover leggen en met behulp van deegroller vlees voorzichtig wat platter rollen. Schnitzels halveren, lapjes vlees door bloem halen en bestrooien met peper en salie. Lapjes beleggen met plakje ham. Schnitzels dubbelvouwen en vastzetten met cocktailprikker. Bereiden: In ruime koekenpan olie verhitten. Schnitzels op middelhoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Vlees uit pan nemen. Door achtergebleven bakvet port, cranberrycompote en 3 eetlepels water roeren. Vuur lager zetten en Schnitzels nog ca. 2 minuten in cranberryjus leggen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met verse pasta (AH Huistraiteur) en broccoli. Prijs p.p.: ca fl. 6,00 Bevat per eenpersoonsportie: 445 kilocalorieen, eiwit 37 g, vet 27 g, koolhydraten 15 g wijncategorie 6: Rosé d'Anjou

Saltimbocca van kalkoenschnitzel met cranberryjus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Saltimbocca van kalkoenschnitzel met jus van cranberry's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenborst met jus van cranberry en rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca borrelspiesjes
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoensaltimbocca, risotto & gebakken tomaat
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van kalkoenschnitzel met jus van cranberry's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept