2 kalkoenschnitzels (a ca. 125 g) 1 bloem om te paneren 1 (versgemalen) peper 1 theelepel salie 4 plakjes parmaham 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels rode port 2 eetlepels cranberrycompote (potje, ocean sp; ray) 1 zout 1 huishoudfolie 1 deegroller 4 cocktailprikkersVoorbereiding : Schnitzels op plank leggen. Stukje huishoudfolie erover leggen en met behulp van deegroller vlees voorzichtig wat platter rollen. Schnitzels halveren, lapjes vlees door bloem halen en bestrooien met peper en salie. Lapjes beleggen met plakje ham. Schnitzels dubbelvouwen en vastzetten met cocktailprikker. Bereiden: In ruime koekenpan olie verhitten. Schnitzels op middelhoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Vlees uit pan nemen. Door achtergebleven bakvet port, cranberrycompote en 3 eetlepels water roeren. Vuur lager zetten en Schnitzels nog ca. 2 minuten in cranberryjus leggen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met verse pasta (AH Huistraiteur) en broccoli. Prijs p.p.: ca fl. 6,00 Bevat per eenpersoonsportie: 445 kilocalorieen, eiwit 37 g, vet 27 g, koolhydraten 15 g wijncategorie 6: Rosé d'Anjou
Saltimbocca van kalkoenschnitzel met cranberryjus is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Saltimbocca van kalkoenschnitzel met jus van cranberry's