500 gram borstfilet van kip 4 eetlepels ketjap manis 1/2 theelepel uienpoeder 1 snufje knoflookpoeder 2 snufjes kerrie djawa 1 snufje djahe 1 snufje serehpoeder 3 eetlepels (arachide)olie 1 bamboe satestokjes Leg de stokjes minstens een uur in water. Snijd het vlees in blokjes van 1 1/2 cm. Meng in een kom ketjap met uien- en knoflookpoeder, djahe, kerrie en serehpoeder. Leg het vlees erbij. Schep alles goed om. Laat het vlees minstens 30 minuten marineren. Steek de blokjes aan de stokjes. Roer de olie door de overgebleven marinade. Bestrijk de satehs hiermee. Rooster de sateh 6 tot 8 minuten boven de barbecue. Keer ze regelmatig en bestrijk ze nog een paar maal met het marinade-oliemengsel. Geef er pindasaus of (bij voorkeur) ketjapsaus bij.