Sateh ajam

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gram borstfilet van kip 4 eetlepels ketjap manis 1/2 theelepel uienpoeder 1 snufje knoflookpoeder 2 snufjes kerrie djawa 1 snufje djahe 1 snufje serehpoeder 3 eetlepels (arachide)olie 1 bamboe satestokjes Leg de stokjes minstens een uur in water. Snijd het vlees in blokjes van 1 1/2 cm. Meng in een kom ketjap met uien- en knoflookpoeder, djahe, kerrie en serehpoeder. Leg het vlees erbij. Schep alles goed om. Laat het vlees minstens 30 minuten marineren. Steek de blokjes aan de stokjes. Roer de olie door de overgebleven marinade. Bestrijk de satehs hiermee. Rooster de sateh 6 tot 8 minuten boven de barbecue. Keer ze regelmatig en bestrijk ze nog een paar maal met het marinade-oliemengsel. Geef er pindasaus of (bij voorkeur) ketjapsaus bij.

Sateh ajam is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Sateh Van Varkenshaas Of Kipfilet
10-20 min -
Bekijk recept
Sateh Lilit: Sate Van Vis En Garnalen
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Sateh Empol Ayam (Indonesie)
20-30 min -
Bekijk recept
Oud En Nieuw: Mini-sateh Van Lamsvlees
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept