3 stengels bleekselderij 200 g worteltjes 300 g kipfilet zout 200 g (groene) spaghetti 1 kruidenbouillontablet 4 augurken 3 el augurkennat 5 el olijfolie 2 el kerriesaus (fles) 1/2 tl cayennepeper 1 teentje knoflook 1/2 bakje tuinkers Bleekselderij wassen (en draden eraf trekken). In stukjes snijden. Worteltjes schrappen en wassen. In dunne reepjes van ± 3 cm snijden. Kip in stukjes snijden. In pan met ruim water en zout, spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. In vergiet laten uitlekken. In andere pan ½ l water met bouillontablet aan de kook brengen. Kip toevoegen en in ± 5 min. tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Met schuimspaan uit pan nemen. In zelfde bouillon bleekselderij en wortel ± 3 min. koken. In zeef onder koud water afspoelen. Augurken in plakjes snijden. In kommetje doen: augurkennat, olie, kerriesaus, cayennepeper en zout. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. In kom doen: wortel en augurk. Sausje erover schenken. Voorzichtig door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Salade nogmaals door elkaar scheppen. Tuinkers erboven van bakje knippen. voedingswaarde : 495 kcal p.p.