2 middelgrote uien gesnipperd 3 tenen knoflook gesnipperd 3 theelepels zout 1/2 theelepel gemalen gember 1/2 theelepel zout 1 paprikapoeder 1 snufje gemalen komijn 1/2 theelepel zwarte peper 1/2 gm safraan 2 eetlepels olijfolie 8 drumsticks 400 ml kippenbouillon 4 eetlepels gehakte verse koriander en peterse; lie 100 gm olijven, bijvoorbeeld kalamatas 1 ingelegde citroen, in parten 1 verse citroen het sap 1 extra verse kruiden en plakken cit; roen om te garneren Fruit de uien 1 minuut i nhete olie. Stamp in een vijzel de knoflook en het zout fijn. Voeg de overige specrijen en safraan toe, stamp alles tot een puree en bak het even mee met de ui. Laat het mengsel afkoelen en bestrijk de kip hiermee. Doe de kip in een tagine of braadpan met de bouillon en de kruiden. Dek af met een deksel en laat de kip op een laag vuur 30 minuten zachtjes stoven. Doe de ingelegde citroen en olijven erbij en laat de kip zonder deksel nog eens 30 minuten op een laag vuur pruttelen, tot het vlees bijna van de botjes valt, haal de kip uit de pan, voeg het sap toe aan het vocht en kook de saus in tot een dikke massa. Breng zo nodig op smaak met extra zout en peper. Schep de saus over de kip. Garneer met verse kruiden en plakken citroen. Lekker met geroosterd marokkaans brood.
Tagine van kip met ingelegde citroen en olijven is een recept van De Virtuele Keuken