200 ml teriyaki marinade (flesje, kikkom; an) 4 teentjes knoflook 5 cm verse gember 2 eetlepels vloeibare honing 3 eetlepels (arachide)olie 1 doosje kastanjechampignons (250 g) 4 kalkoenfilets (a ca. 125 g) 3 bosuitjes 250 gm eiermie 1 zakje waterkers (75 g) 1 keukenpapier 1 ovenvaste schaal inhoud ca. 2 1/2; liter Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 gr C of gasovenstand
4. Teriyaki-marinade in kommetje schenken. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Gember, honing en olie door marinade roeren. Champignons schoonvegen met keukenpapier. Kalkoenfilets in grote ovenschaal leggen, champignons er omheen en ertussen leggen. Marinade over kalkoen en champignons schenken. Schaal in midden van oven in ca, 20 minuten gaar laten worden. Vlees en champignons regelmatig keren. Af en toe bedruipen met marinade. Intussen bosuitjes schuin in dunne ringen snijden. Vlak voor einde bereidingstijd van kalkoen, eiermie volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden. Kalkoen uit oven in dunne mooie plakjes snijden. Mie afgieten en kalkoen samen met champignons, bosuitjes en waterkers door mie mengen. Marinadevocht erover schenken en opdienen. Prijs p.p.: ca. f 6,75 Bevat per eenpersoonsportie: 605 kilocalorie‰n eiwit 43 g vet 7 g koolhydraten 70 g wijncategorie 4: Schweigener Guttenberg
Teriyaki-kalkoen met champignons en waterkers is een recept van De Virtuele Keuken