1 kleine ui 1 stukje gemberwortel van 1 cm 1/2 spaans pepertje 250 gm kipfilet 1 theelepel olijfolie 1 eetlepel groene thaise currypasta 100 ml kokosmelk (blikje) 100 ml groentebouillon (vers of van table; t) 50 gm pandanrijst 1 struik paksoi 125 gm broccoliroosjes 125 gm peultjes Snipper de ui. Schil de gember en rasp hem fijn. Verwijder het zaad uit het pepertje en snijd hem in stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie en fruit hierin de ui, voeg de gember en de peper toe en bak 1 min. mee. Bak de kipfilet 5 min. omscheppend mee. Voeg de currypasta, de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ong. 15 min. sudderen, zodat de kip gaar is. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in repen en kook ze samen met de broccoli en de peultjes 5 min. voor. Schep ze door de curry en laat met de deksel op de pan nog 5 min. zachtjes koken. Roer de rijst door met een vork en serveer hem bij de curry. Bevat ong. 475 Kcal, 8 gr vet en 34 gr koolhydraten p.p.