500 gm tomaten 20 groene olijven zonder pit 3 tenen knoflook 4 kippepoten zwarte peper 2 laurierblaadjes 2 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel kappertjes 1 glas droge witte wijn 1 1/2 theelepel oregano 1 1/2 theelepel rozemarijn zout Ontvel de tomaten door ze 10 seconden in warm water te dompelen en de vellen er af te trekken, snijd ze daarna in stukken. Hak de olijven fijn. Snijd de knoflook in niet te kleine stukken. Ontvel de kippepoten en wrijf ze in met peper. Fruit gedurende een paar minuten de laurierblaadjes en de knoflook in olie, in een anti-aanbakpan. (vuur niet te hoog zetten) Is de knoflook lichtbruin, haal het dan -samen met de laurierblaadjes- uit de pan. Even wegzetten en het vuur hoger draaien. Braad nu de kippepoten in de olie aan alle kanten goudgeel. Breng intussen de tomaten, olijven, kappertjes en witte wijn in een braadpan aan de kook. Doe de kippepoten erbij. Laat de drge kruiden even fruiten in de achtergebleven olie en doe ook die, samen met de olie en de laurierblaadjes en de knoflook, in een braadpan. Doe er wat zout bij en laat de kippepoten minstens 40 minuten op zacht vuur gaar worden. Opdienen in de pan. Heerlijk met spaghetti of lintmacaroni en sla, aangemaakt met slasaus met 5% olie.