----BENODIGDHEDEN PASTEI---- 300 gm kipfilet 1 ei en 2 eiwitten 1 peper 1 zout 50 gm gepelde pistachenoten 100 gm lichtgerookt spek 100 ml room ----BENODIGDHEDEN SAUS---- 1 ui 1 wortel 1 tijm 1 laurier 1 eetlepel boter 1 eetlepel tomaten-puree 1 eetlepel bloem 333 ml kippenbouillon 1 eetlepel gehakte dragon 4 vellen aluminiumfolie Haal de kipfilets en het lichtgerookt spek door de vleesmolen. Vermeng het vlees met de eieren, de half-opgeklopte room, pistachenoten, peper en zout (alles goed koud). Wrijf kleine vormpjes in met olie en vul ze met deze mengeling. Zet de vormpjes in een ovenschotel, die gedeeltelijk gevuld is met water, in een oven op 200° C. Controleer na 20 minuten met een prikker of de pasteitjes vast geworden zijn en verwijder ze uit de oven. Keer ze uit op een bord.Voorbereiding swijze saus: Stoof de gehakte ui en de fijngesneden wortel in boter. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Bestrooi met bloem. Bevochtig met de kippenbouillon en voeg de tijm en laurier toe. Laat ze op een licht vuurtje koken gedurende 20 minuten. Zeef de saus, werk af met de gehakte dragon en breng op smaak met peper en zout. Versier met verse blaadjes dragon en enkele druppels room.
Warme pastei van kip met pistachenoten is een recept van De Virtuele Keuken