2 eetlepels witte wijnazijn 1 theelepel mosterd 6 eetlepels olijfolie peper en zout 4 eetlepels fijngesneden peterselie en bieslook 500 gram vastkokende ongeschilde aardappelen 2 in partjes gesneden ongeschilde gro; ene appels wat citroensap 4 struikjes witlof (blaadjes losgehaald) 125 gram in reepjes gesneden gerookte kip Roer een dressing van de wijnazijn, mosterd, olijfolie, wat peper en zout en de kruiden. Kook vervolgens de aardappelen in zo’n 20 minuten gaar. Pel deze hierna en snijd ze in reepjes. Besprenkel deze reepjes aardappel direct met de helft van de dressing en laat ze afkoelen. Besprenkel hierna de partjes appel met de citroensap. Meng dan de aardappelreepjes voorzichtig met de appel, witlof en kip. Druppel de rest van de dressing erover.
Witlofsalade met aardappel, appel, kip en peterselie is een recept van De Virtuele Keuken