Thaise rijst met kip en paksoi

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pak lassie pandan rijst 600 g paksoi, gewassen 3 eetlepels olie 400 g kipfilet, in dunne plakken 3 sjalotjes, fijn gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 1 eetlepel verse gemberwortel, fijn geraspt 2 eetlepels zoete chilisaus 1 eetlepel thaise vissaus
Voorbereiding
1. Snijd de witte stengels van de paksoi in reepjes en scheur het groene blad in grove stukken.

2. Kook de rijst 10 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. Giet de rijst af en laat deze tot gebruik afgedekt staan. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.

3. Voeg de sjalotjes, knoflook, gemberwortel en chilisaus aan de kip toe en roerbak deze ca. 2 minuten op middelhoog vuur mee. Roerbak de reepjes witte paksoistengel ca. 3 minuten met de kip mee. Voeg het groene paksoiblad aan de kip toe en roerbak deze ca. 2 minuten mee tot het blad geslonken is. Breng de kip op smaak met vissaus en peper.

4. Verdeel de rijst en kip met paksoi over vier borden.

5. Tip: Garneer de kip met 50 g cashewnoten.

6. Tip: Vervang de Thaise vissaus eventueel door 1 eetlepel Japanse sojasaus.
-

Thaise rijst met kip en paksoi is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept