4 takjes selderij (kruiden) 65 gm boter of margarine 2 kippenbouten (a ca. 300 g) zout peper 150 ml bokbier 1 gele paprika 1 blikje maïskorrels (300 g) 50 ml slagroom 1 theelepel hot currypoeder Bereiden: Selderijtakjes halveren. In braadpan 40 g boter verhitten. Kip bestrooien met zout en peper en rondom bruin bakken.Bier en onderste helft van Selderijtakjes toevoegen. Kip in ca. 40 minuten afgedekt gaar sudderen, af en toe keren. Intussen paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Maïs laten uitlekken. In pan rest van boter verhitten. Paprika al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Maïs, slagroom en currypoeder erdoor scheppen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren. B Over twee borden paprikamengsel verdelen en kip erop leggen. Enkele eetlepels suddervocht over kip schenken. Garneren met bovenste helften van selderij. Serveren met gebakken aardappeltjes. Prijs p.p.: f 5,75, €2,60 Bevat per eenpersoonsportie: 700 kilocalorieên eiwit 35 g - vet 52 g - koolhydraten 22 g Wijncategorie: 2 Banrock Station Colombard-Chardonnay