Kip met walnoten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gm notenrijst (pak a 250 g, lassie) 500 gm bleekselderij 400 gm kipfilet 1 zout 1 peper 1 zakje walnoten (45 g, baukje) 3 eetlepel(s) ah walnootolie (fles) 1 kippenbouillontablet 100 gm blanke rozijnen Bereiden: Notenrijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukken van 1 cm snijden. Enkele bleekselderijblaadjes bewaren voor garnering. Kipfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Walnoten grof hakken. Wok zonder olie verhitten en walnoten ca. 2 minuten roosteren. Uit wok nemen. In wok olie verhitten. Kip ca. 4 minuten roerbakken. Bleekselderij toevoegen en ca. 2 minuten bakken. Bouillontablet erboven verkruimelen, 1 dl water en rozijnen toevoegen en nog ca. 3 minuten stoven. Gameren met walnoten en bleekselderijblad. Serveren met notenrijst.
Voorbereiding
stijd: ca. 30 minuten Bevat per eenpersoonsportie: 765 kilocalorie‰n eiwit 38 g vet 34 g koolhydraten 78 g Wijncategorie: 6 Ros‚wijnen. Undurraga Ros‚ Recipe by AH receptkaart, week 42/43

Kip met walnoten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept