3 eierdooiers 2 eieren 4 eetlepel(s) olijfolie 2 eetlepel(s) water 1 klontje (ongezouten) boter 10 kipfiletjes 1 kg broccoli 1 nootmuskaat 200 ml room 120 gm bloem 2 liter halfvolle melk 300 deciliter room 1 gemalen kaas 1 peper 1 zout Zeef de bloem in een beslagkom en maak een kuiltje. Klop de eierdooiers los en meng deze met de eetlepels olijfolie, de eetlepels water en een snuifje zout langzaam met ‚‚n hand door de bloem. Kneed het deeg tot het van de kom loskomt. Leg het hierna in plasticfolie en laat het ‚‚n uur rusten op een koele plaats. Strooi wat bloem op tafel en rol het deeg dun uit. Snijd hieruit rechthoeken van ongeveer 10 bij 14 centimeter. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook met een beetje boter en kook de lasagneplakken in vijf minuten beetgaar. Verfris de plakken hierna onder de koude water. Ontdoe de kipfiletjes eventueel van vet, snijd ze in twee stukken en klop ze een beetje plat. Maak de broccoli schoon. Snijd de broccoli in stukken en kook het gaar in water. Laat de broccoli vervolgens uitlekken. Na het uitlekken pureer je de brocolli. Breng deze broccolipuree op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Roer tot slot de room door de puree. Bereid een bechamelsaus met 80 gram boter, 120 gram bloem en twee liter melk. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en voeg er drie deciliter room aan toe. Smeer een ovenplaat of een vuurvaste schaal in met boter en beleg deze met de lasagneplakken. Leg hierop achtereenvolgens: de kip, een laagje bechamelsaus, een lasagneplak, broccolipuree, kip, bechamelsaus en een lasagneplak. Voor de bovenste laag meng je de rest van de bechamelsaus met de rest van de broccolipuree. Over dit mengsel strooi je de gemalen kaas. Laat de lasagne vervolgens 30 minuten garen en gratineren in de oven. Recipe by Mistermail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1