1 citroen 5 eetlepels olijfolie extra vierge 1/2 zakje verse munt (a 15 g), fijngesneden) 300 g risottorijst (pak a 500 g) 1 grote venkel (ca. 300 g) 1 eetlepel milde paprikapoeder 2 theelepels kaneel 4 kleine kipfilets 1 zakje veldsla (75 g) Bereiden Citroen schoonboenen, schil grof raspen en vrucht uitpersen. In slaschaal 1 el citroensap met 3 el olie, munt en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Rijst met rest van citroensap, rasp en wat zout volgens instructie op verpakking gaarkoken. Intussen venkel schoonmaken en (in keukenmachine) in flinterdunne reepjes schaven of snijden. Venkel door dressing scheppen en 10 min. laten staan. In kom 2 el olie mengen met paprikapoeder, kaneel, 2 tl peper en zout naar smaak. Kipfilets met kruidenmengsel bestrijken. In droge koekenpan kipfilets op matig vuur in 10 min. rondom bruinbakken. Aan bakvet 100 ml warm water toevoegen en kipfilets nog 5 min. zachtjes laten sudderen. Veldsla luchtig door venkel scheppen. Kipfilets serveren met venkelsalade en citroenrijst. Bevat per eenpersoonsportie energie 495 kCal - eiwit 30 g vet 15 g - koolhydraten 61 g Wijntip Undurraga Sauvignon Blanc
Kip met venkelsalade en citroenrijst is een recept van De Virtuele Keuken