Thaise knoflook-koriandersalade met kip

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 g gerookte kipfilet 1 grote limoen 800 g oosterse roerbakgroenten (met rode; peper) conimex woksaus knoflook koriander 1 pak (250 g) conimex wok noedels 1 pakje (200 ml) conimex romige kokosmelk conimex wok olie 3 eetlepels conimex gembersiroop
Voorbereiding
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en uit laten lekken. Snijd de kip in reepjes. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Snijd de peper (uit het groentepakket) in smalle ringen. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten en de limoenschil 2 minuten. Voeg 12 eetlepels woksaus toe en wok nog 2 minuten. Een beetje laten afkoelen. Meng de kokosmelk met het limoensap, de gembersiroop en 6 eetlepels olie. Hussel de noedels, de kip en de groenten erdoor. Verdeel over 4 borden. De salade kan lauwwarm of koud gegeten worden. Bevat per portie: Energie 930 kcal Eiwitten 35 g Vet 48 g Koolhydraten 88 g
Prijs per persoon: ca. € 4,20 Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Thaise knoflook-koriandersalade met kip is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept