300 g gerookte kipfilet 1 grote limoen 800 g oosterse roerbakgroenten (met rode; peper) conimex woksaus knoflook koriander 1 pak (250 g) conimex wok noedels 1 pakje (200 ml) conimex romige kokosmelk conimex wok olie 3 eetlepels conimex gembersiroopVoorbereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en uit laten lekken. Snijd de kip in reepjes. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Snijd de peper (uit het groentepakket) in smalle ringen. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten en de limoenschil 2 minuten. Voeg 12 eetlepels woksaus toe en wok nog 2 minuten. Een beetje laten afkoelen. Meng de kokosmelk met het limoensap, de gembersiroop en 6 eetlepels olie. Hussel de noedels, de kip en de groenten erdoor. Verdeel over 4 borden. De salade kan lauwwarm of koud gegeten worden. Bevat per portie: Energie 930 kcal Eiwitten 35 g Vet 48 g Koolhydraten 88 g Prijs per persoon: ca. € 4,20 Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
Thaise knoflook-koriandersalade met kip is een recept van De Virtuele Keuken