4 kipfilets zout en versgemalen peper 1 teentje knoflook 6 eetl. citroensap 200 g ongezouten gepelde pinda's 2 eieren 8 eetl. bloem 4 eetl. olijfolie of zonnebloemolieVoorbereiding : Sla de kipfilets iets platter of plet ze iets tussen twee lagen huishoudfolie. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Maak de knoflook schoon en pel deze. Meng citroensap met de knoflook en bestrijk de kipfilet hiermee. Laat goed intrekken. Hak de pinda's fijn in de keukenmachine of met de staafmixer en leg ze op een bord. Klop de eieren los in een diep bord.Voorbereiding : Haal de kipfilets door de bloem, daarna door het eimengsel en vervolgens door de gehakte pinda's. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipfilets op halve stand 5 minuten per kant. Draai ze voorzichtig om. Laat ze op een lage stand nog 5 minuten garen. Suggestie: • Lekker met een pittige chilisaus: hotketchup, Tabasco en honing. • Lekker met gebakken krieltjes of met friet en sla. Variatie: • De kipfilet kan ook in repen of blokken worden gesneden en als kipnuggets worden geserveerd. Wijnadvies: Ga voor fris rood, als Beaujolais en fruitige soorten Côtes du Rhône of een Italiaanse Bardolino (14-16ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 61 g vet: 44 g koolhydraten: 24 g kcal (kj): 736 (3092)