Pastasalade met kip

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 g pasta (penne of fusilli) 400 g kipfilet 1 courgette 1 rode paprika 6 gedroogde tomaten op olie 1 bakje cherry/kerstomaten 150 g mozzarella 2 lente/bosuitjes 2 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper voor de dressing: 5 eetl. olijfolie 2 eetl. groene of rode pesto 3 eetl. citroensap
Voorbereiding
: Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de kipfilet in blokjes en de courgette en paprika, zonder zaadjes, in reepjes of blokjes. Verdeel de gedroogde tomaten in stukjes en halveer de cherry/ kerstomaten. Snijd de mozzarella in plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
Voorbereiding
: Roerbak de kipblokjes 10 minuten in de hete olijfolie. Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 5 minuten. Meng de ingrediënten van de dressing. Schep de kip en warme groenten door de pasta Voeg de twee soorten tomaat, mozzarella, uitjes en peper en zout naar smaak toe. Spatel de dressing door de salade. Suggestie: • De salade wordt iets pittiger door 100 g kipfilet te vervangen door 100 g rauwe hamreepjes. • Eet de salade met ciabattabrood. Variatie: • Vervang courgette door blokjes aubergines of komkommer. Wijnadvies: Drink hierbij een kruidige rode wijn: Côtes du Rhône of een Côtes du Ventoux (16-18ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 63 g vet: 36 g koolhydraten: 84 g kcal (kj): 912 (3831)

Pastasalade met kip is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met tonijn
25 min
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met wilde roze zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept