500 gm kippepoten of drumsticks 1 grote ui 1 boter 5 eetlepels ketjap manis 1 water 1 stukje foelie 5 kruidnagels 2 eetlepels nootmuskaat 1 zout 1 peper 1 aardappelzetmeel Bij dit recept kunt u de wok gebruiken! Neem de stukken kip en wrijf ze in met peper, zout en nootmuskaat. Bak de stukken kip in ruim boter. Terwijl de kip ligt te bakken de ui kleinsnijden en bij het baksel toevoegen. Zijn de stukken kip bruin en knapperig, blus het af met ketjap en water. Let wel op bij het bakken dat de ui niet zwart wordt! Hierna de foelie en kruidnagel toevoegen. Laat het geheel goed inkoken tot het vlees gaar is. Wel proeven of de saus goed is! Bij het opdienen kunt u de saus (indien gewenst) iets indikken met aardappelzetmeel. (de zetmeel eerst oplossen in een glas koud water en dan bij het baksel voegen).