100 gram ongezouten pecannoten 50 gram pijnboompitten 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 middelgrote rode ui 2 rijpe mango’s 4 eetlepels citroensap 2 eetlepels suiker 1 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel sambal oelek 4 enkele kipfilets wat zout 50 gram boterVoorbereiding : Hak de pecannoten tot grove kruimels. Roer deze kruimels, de pijnboompitten en de peterselie in een diep bord door elkaar. Snipper nu de gepelde ui zo fijn mogelijk. Schil vervolgens de mango’s. Snijd hierna het vruchtvlees los van de pitten en hak het in stukjes. Doe de uisnippers, de stukjes mango, het citroensap, de suiker, het gemberpoeder en de sambal oelek in een kom en roer alles door elkaar. Laat deze saus, die koud wordt geserveerd, minstens een uur met folie afgedekt op smaak komen.Voorbereiding : Strooi wat zout op de kipfilets. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets even aan beide kanten aan. Temper nu de hittebron en bak de filets in 20 minuutjes helemaal gaar (draai de filets na zo’n 10 minuten om). Schep hierna de kipfilets uit de pan en wentel elke filet door het noten-peterseliemengsel. Dankzij het braadvocht blijft het mengsel aan de kipfilets kleven. Serveer de mangosaus er apart bij. Eet hier bijvoorbeeld basmatirijst bij en beetgaar gekookte peultjes of broccoli.