Chinese Zoetzuur Met Kip, Chinese Kool En Mango (Foto)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 g kipfilet 1 pakje conimex mix voor chinese zoetzuur conimex wok olie

0.5 zak (250 g) conimex mie (nestjes) 1 chinese kool 1 (rijpe) mango 2 eetlepels grof gehakte peterselie
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in stukjes. Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad. Voeg de stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Maak ondertussen de kool schoon en snijd in smalle repen. Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Wok de stukjes kip 3 minuten in de droge wok. Voeg de koolreepjes, de mangoblokjes,

3.5 dl water en de sausmix (uit het pakje) toe. Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de peterselie toe. Verdeel de warme mie over 4 kommen of borden en schep de zoetzure saus erop.

Chinese Zoetzuur Met Kip, Chinese Kool En Mango (Foto) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept