2 uien 3 teentjes knoflook 1 citroen 100 gram blanke amandelen 6 draadjes saffraan 2 oude witte boterhammen 10 kipdrumsticks 4 eetlepels olijfolie 1 1/2 dl droge sherry 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet) 6 eetlepels fijngehakte peterselie wat peper en wat zoutVoorbereiding : Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel vervolgens de knoflook. Boen hierna de citroen schoon onder stromend water, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Maal de amandelen fijn en verkruimel het brood. Week de saffraan in 1 eetlepel heet water. Wrijf dan de kip naar smaak in met wat peper en zout. Verhit nu de olie in een ruime braadpan en bak hierin de kip rondom mooi bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze 5 minuutjes mee. Roer de amandelen en het broodkruim erdoor. Voeg daarna de saffraan en het weekvocht toe, evenals het citroensap. Schenk de sherry en de bouillon erbij en breng dan alles aan de kook. Stoof de kip in pakweg 1 uurtje gaar. Voeg als de saus te dik wordt een beetje water toe. Heerlijk met rijst en een gemengde salade!