Kip Met Amandelen En Saffraan

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 uien 3 teentjes knoflook 1 citroen 100 gram blanke amandelen 6 draadjes saffraan 2 oude witte boterhammen 10 kipdrumsticks 4 eetlepels olijfolie 1 1/2 dl droge sherry 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet) 6 eetlepels fijngehakte peterselie wat peper en wat zout
Voorbereiding
: Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel vervolgens de knoflook. Boen hierna de citroen schoon onder stromend water, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Maal de amandelen fijn en verkruimel het brood. Week de saffraan in 1 eetlepel heet water. Wrijf dan de kip naar smaak in met wat peper en zout. Verhit nu de olie in een ruime braadpan en bak hierin de kip rondom mooi bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze 5 minuutjes mee. Roer de amandelen en het broodkruim erdoor. Voeg daarna de saffraan en het weekvocht toe, evenals het citroensap. Schenk de sherry en de bouillon erbij en breng dan alles aan de kook. Stoof de kip in pakweg 1 uurtje gaar. Voeg als de saus te dik wordt een beetje water toe. Heerlijk met rijst en een gemengde salade!

Kip Met Amandelen En Saffraan is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept