Teriyaki Groentenoedels Met Sinaasappel-Kipreepjes (Foto)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

zout of conimex ketjap asin 1 zak (250 g) conimex wok noedels 400 g kipfilet conimex teriyaki saus 1 sinaasappel conimex wok olie 2 pakken (800 g) oosterse roerbakgroenten 4 eetlepels fijngeknipte bieslook
Voorbereiding
Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of een scheutje ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels teriyaki saus. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil boven de kip. Pers de sinaasappel uit en voeg 2 eetlepels sap aan de kip toe. Goed mengen en vervolgens 5 minuten laten staan. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 minuten. Wok vervolgens de groenten 5 minuten mee. Voeg 6 eetlepels teriyaki saus toe en knijp er nog wat sinaasappelsap boven uit (ca. 2 eetlepels). Voeg de noedels en de helft van de bieslook toe en wok nog eens 2 minuten. Schep het gerecht op borden of in kommen en strooi de rest van de bieslook erover.

Teriyaki Groentenoedels Met Sinaasappel-Kipreepjes (Foto) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Teriyakispiesen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia op mihoensalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept