2/5 liter kalfsfond 1/5 deciliter rode wijn 2 eetlepels grand marnier 3 eieren 2 carambola's 20 gm bloem 2 vleestomaten 1 versgemalen peper 1 zout 2 eetlepels groene peperkorrels 200 gm fijn gehakte amandelen 250 gm champignons 90 gm boter 2/5 liter sinaasappelsap 800 gm kipfilet Verwarm de over voor op 150 g C. Klop de eieren los in een een diep bord. Wentel de kipfilets door het ei en vervolgens door de amandelen. Bak de kipfilet in 50 gr. boter goudbruin en leg ze op een bakplaat. Herbruik het braadvocht met de bloem om een saus aan te maken. Voeg de rode wijn, het sinaasappelsap, de kalfsfond en de Grand Marnier toe zodat er een gladde saus ontstaat. Laat deze 15 min. zachtjes in koken. Laat de kipfilets op de bakplaat gaar worden in de oven. Ontvel de tomaat en snijd deze in reepjes. Verhit 40 gr. boter en smoor de gehalveerde champignons in 3 min gaar, voeg de tomaat toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Snijd de carambola's in schijfjes en bak ze om en om in boter met wat suiker. Serveren op voorverwarmde borden de kipfilet, de carambola en de groenten. Maak de sinaasappel saus af door de peperkorrels toe te voegen en serveer in een verwarmde sauskom. Recipe by MisterMail Converted by MM_Buster v