Aubergine gevuld met kip

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 aubergines 1/2 liter kippenbouillon 2 uien 100 gm ontbijtspek 350 gm kipfilet 30 gm boter 1 zout 1 peper 100 gm geraspte oude kaas 100 ml droge witte wijn 1 allesbinder Verwarm de oven voor tot 220 øC. Verwijder de steelaanzet van de aubergines, halveer ze en hol de helften met een lepel uit. Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de auberginehelften in ca. 10 minuten gaar. Pel en snipper de uien. Snijd het spek en de kipfilet in stukjes. Snijd het auberginevruchtvlees klein. Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek uit. Voeg de ui, de kip en de stukjes aubergine toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat de auberginehelften goed uitlekken. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het kipmengsel. Strooi de kaas erover. Schenk de helft van de bouillon (waarin de aubergines zijn gekookt) in de ovenschaal. Bak de gevulde aubergines in ca. 15 minuten bruin. Schenk het vocht uit de ovenschaal in een pan en voeg de wijn toe. Breng het aan de kook en bind het eventueel met allesbinder.

Aubergine gevuld met kip is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept