2 aubergines 1/2 liter kippenbouillon 2 uien 100 gm ontbijtspek 350 gm kipfilet 30 gm boter 1 zout 1 peper 100 gm geraspte oude kaas 100 ml droge witte wijn 1 allesbinder Verwarm de oven voor tot 220 øC. Verwijder de steelaanzet van de aubergines, halveer ze en hol de helften met een lepel uit. Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de auberginehelften in ca. 10 minuten gaar. Pel en snipper de uien. Snijd het spek en de kipfilet in stukjes. Snijd het auberginevruchtvlees klein. Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek uit. Voeg de ui, de kip en de stukjes aubergine toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat de auberginehelften goed uitlekken. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het kipmengsel. Strooi de kaas erover. Schenk de helft van de bouillon (waarin de aubergines zijn gekookt) in de ovenschaal. Bak de gevulde aubergines in ca. 15 minuten bruin. Schenk het vocht uit de ovenschaal in een pan en voeg de wijn toe. Breng het aan de kook en bind het eventueel met allesbinder.