1 grote aubergine 1 zout 6 eetlepels olie 3 knoflooktenen, gepeld en in dunne; plakjes gesneden 1 ui, gepeld en in dunne partjes ges; neden 3 lente-uitjes, in schuine stukken g; esneden 100 gm kip, gekookt en in stukjes verdeel; d 1 rood pepertje ----Voor de saus:---- 100 ml kippebouillon 1 dessertlepel rode wijnazijn 1 dessertlepel dessertlepel suiker 1 zout, zwarte peper uit de molen 1 eetlepel maizena 1 dessertlepel sesamolie (naar keuze); ) Snijd eerst van de aubergine in de lengte plakken van 1 cm dikte. Bestrooi ze rijkelijk met zout en laat ze 10-15 minuten in een vergiet uitlekken. De bittere smaak zal dan verdwijnen. Spoel ze onder de koude kraan en dep ze goed droog met een doek. Snijd er repen van 1 cm dik van en verdeel die in stukjes van 3-4 cm. Verhit 3-4 el olie in de wok en bak de stukjes aubergine 3-4 minuten. Ze zullen praktisch alle olie opnemen. Haal ze uit de pan en houd ze even apart. Doe de resterende olie in de wok en bak de knoflook en ui glazig. Doe de lente-ui, de kip en het pepertje erbij en bak ze 1 minuut mee. Vermeng alle ingredi‰nten voor de saus, schenk het bij de groenten in de wok en laat het al roerend braden. Draai het vuur laag en laat 1-2 minuten stoven. Doe de aubergines in de saus, laat alles door en door heet worden en dien meteen op. Naar keuze kunt u voor de smaak wat sesamolie door de saus mengen, maar er zit al een redelijke hoeveelheid olie in de aubergines.