1 komkommer 3 kipfilets 700 ml water 1 theelepel sesamzaad 1 eetlepel rijstwijn of sherry 1 eetlepel sojasaus 1/2 lente-ui 5 gm gember 2 teentjes knoflook 1 voor de saus: 3 eetlepels sojasaus 3 eetlepels sesamolie 3 eetlepels sesampasta of pindakaas 1 eetlepel chili olie of sambal oelek 1 1/2 eetlepel rijstwijn of sherry 3 eetlepels suiker Verwijder de zenen en het vet van de kipfilet. Breng water, sojasaus, wijn of sherry en gember aan de kook. Voer er de kip bij en kook die 10 minuten op een laag vuur. Laat de kip afkoelen in het vocht. Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hem in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne reepjes. Sla enkele keren met een hakmes op de kip en scheur het vlees in dunne reepjes. Vermeng de fijngehakte knoflook met de ingredi‰nten. Schik de komkommer op een schaal, leg hierop de kip, giet de saus erover en garneer met de ui en sesamzaad.