500 gr kip 1 steel selderij 1 blik ananas van 240 gr 50 deciliter water 1/2 eetlepel ketchup 1 eetlepel rijstazijn 1 1/4 eetlepel suiker 1 snufje zout 1 theelepel maizena 2 theelepels koud water 1/2 liter frituurolie ----Voor de marinade:---- 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel suiker 1 theelepel dunne sojasaus 1 snufje peper 1 dun schijfje gehakte verse gember ----Voor het beslag:---- 1 groot ei 1 eetlepel water 2 1/2 eetlepels bloem 3 eetlepels maizena Haal het vel van de kip en snijd hem in blokjes van 3 cm. Besprenkel de kip met de ingredienten van de marinade en meng goed. Laat 1/2 uur marineren. Snijd de selderij in een julienne. Giet de ananas af, bewaar het sap. Maak het beslag door de desbetreffende ingredienten goed te mengen. Verhit de olie tot 175gr. C. Doop de kip in het beslag en frituur hem in de hete olie ca. 10 minuten. Laat de kip uitlekken. Doe het ananassap, het water, de ketchup, azijn, suiker en een snufje zout in een wok een breng aan de kook. Voeg de selderij, kip en ananas toe en roerbak 1 minuut op een hoog vuur. Meng de maizena met koud water en voeg dit toe. Roerbak nog 1 minuut en dien op met rijst.
Bow luo gai (chinese kip met ananas) is een recept van De Virtuele Keuken