250 gm bloem 1 theelepel zout 75 gm koude boter 1 ei 1 enkele eetlepels water 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 2 eetlepels bloem 100 deciliter kippebouillon 100 deciliter melk 75 gm fijngehakte champignons 350 gm in kleine stukjes gesneden gaar ki; ppevlees 1 zout, peper Bereid van de bloem, de 1/2 theelepel zout, de boter, het ei en wat water een deeg zoals bij het recept voor Braziliaanse vleespastei staat aangegeven. Maak de vulling: Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Roer de bloem door het uimengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de kippebouillon en de melk toe tot een dikke saus is ontstaan. Roer de fijngehakte champignons en de stukjes kippevlees door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper. Laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Bewerk het deeg volgens het recept voor Braziliaanse vleespastei. Doe de kipperago-theelepel(s) in de vorm en dek de pastei af met de uitgerolde rest van het deeg- Bak de kippepastei ca. 40 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is. Serveer de in punten gesneden kippepastei -warm.