250 gm kipfilets 1 peper 1 zout 1 eetlepel olijfolie 300 gm broccoli 1 blikje maïskorrels 1 bloem 1 blikje pizzadeeg 3 viergranen eieren 150 gm magere kwark 100 gm geraspte 20+ kaas 1 nootmuskaat 2 teentjes geperste knoflookVoorbereiding swijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de kipfilet in stukjes en bestrooi deze met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipstukjes 10 minuten. Was intussen de broccoli en verdeel ze in kleine roosjes. Blancheer de roosjes circa 5 minuten. Laat de maïskorrels uitlekken. Vermeng de kip met de broccoli en maïs. Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Vet een lage taartvorm van ongeveer 26 cm in met een klein beetje olie. Bekleed de springvorm met het deeg. Schep de kip en de groenten erin. Klop de eieren los met knoflook en vermeng dit met de kwark, geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout. Giet dit mengsel over de vulling. Vouw het deeg dat over de rand hangt over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Serveertips: 460 kcal p.p 40 g eiwit 13 g vet waarvan 4 verzadigd 44 koolhydraten