Chicken-potato-hotpot

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 grote winterwortelen of 6 bosworte; len 2 grote uien 600 gram kipfilet 250 deciliter kippebouillon 500 gram aardappelen 1 zout, peper 200 gram bloem 150 deciliter melk 1 theelepel bakpoeder 5 takjes peterselie 50 gram boter 2 eieren Maak de wortels en uien schoon en snijd ze in plakjes en ringen. Snijd de kipfilet in stukken. Kook de kip en de groenten in de bouillon in 15 minuten op lage warmtebron gaar, neem ze uit de pan en schep ze in een ingevette ovenschaal. Schil de aardappelen, kook ze in 25 minuten gaar, giet ze af en stamp ze fijn. Roer een glad papje van 3 eetlepels bloem met wat melk, meng er de rest van de melk, de bouillon, het bakpoeder en wat zout en peper en flink wat peterselie door en schep dit over de kip en de groenten. Mix van de gepureerde aardappelen, de rest van bloem (gezeefd), de gesmolten boter en de eieren een stevige puree en schep die over de kip-groentenmassa. Strijk de bovenkant glad en trek er met een vork cirkels in. Laat de ovenschotel in een oven van 175 èC in 40 minuten goudbruin worden.

Chicken-potato-hotpot is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse hotpot met tempura van scampi's
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese Hotpot
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Wokbroccoli hoisin met zoete kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled chicken met oregano en sinaasappel
190 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kung Pao chicken
30 min-
Bekijk recept