1 dubbele kipfilet (± 200 g) 1 tl paprikapoeder (mild) 2 kalkoenfilets peper 1 prei (± 150 g) 1 kleine rode paprika 25 g boter of margarine zout 1 tl tijm Op een bedje van kort gebakken prei en paprika legt u goudbruine kipfilet en kalkoenfilet. Lekker met aardappelpuree en groene kool. Kipfilet in 4 gelijke stukken snijden. Met paprikapoeder inwrijven. Kalkoenfilets in 4 gelijke stukken snijden. Met peper inwrijven. Vlees tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Prei in smalle ringen snijden en wassen. Paprika wassen. Halveren, zaadlijsten verwijderen en in heel kleine stukjes snijden. In grote koekenpan (met antiaanbaklaag) boter verhitten. Kipfilet en kalkoenfilet in ± 6 min. rondom bruin bakken. Met schuimspaan uit pan nemen. Bestrooien met zout. Op aanrecht aluminiumfolie uitspreiden. Kip en kalkoen hierin verpakken. In bakvet prei en paprika onder voortdurend omscheppen ± 1 min. bakken. Tijm erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Over 4 borden prei-paprikamengsel verdelen. Telken 1 stukje kip en 1 stukje kalkoen erop rangschikken.
Kip- en kalkoenfilet met prei en paprika is een recept van De Virtuele Keuken