500 gram kippenlevertjes 3 eetlepels sesamolie 60 gram gehalveerde witte amandelen 1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd 60 gram peultjes 1/2 kopje chinese kool, in reepjes gesneden evt rijst of mie 2 eetlepels maizena 1 eetlepel koud water 2 eetlepels ketjap of japanse sojasaus 1 1/2 deciliter kippen- of groentebouillonVoorbereiding swijze: spoel de levertjes af onder de koude kraan, verwijder alle velletjes en stukjes die verkleurd zijn. snijd alle levertjes in gelijke stukken. maak eerst de wok heet , schenk er olie in en draai het vuur laag. strooi de amandelen in de olie en schep ze af en toe om. als ze licht beginnen te kleuren met een schuimspaan uit de pan nemen en op een stukje keukenpapier leggen. in de resterende olie de knoflook bakken en zodra de olie geurt knoflook eruit nemen en wegdoen. doe de kippenlevers in de knoflookolie en bak al omscheppende 2-3 min tot ze aan alle kanten licht gekleurd zijn. met een schuimspaan uit de wok nemen en op een schaal warmhouden. doe in de nog hete wok de peultjes en reepjes kool, schep ze goed om tot ze heet zijn en haal ze uit de wok. vermeng de ketjap of sojasaus met water en maizena en giet het al roerende in de wok bij het achtergebleven groentenat.al roerende aan de kook brengen. alle ingredienten bij de saus in de wok doen , goed doorscheppen en in ongeveer 1 minuut door en door heet laten worden Serveertips: kippenlevers kunnen vervangen worden door kalfs- of lamslever. opdienen met rijst of mie levers van jonge dieren bevatten verzadigde vetten maar in kleine hoeveelheden.