6 jonge duiven 1 bundel asperges 100 gm spek 20 zilveruitjes 1 boter 1/4 liter witte wijn 500 gm gekookte fijne doperwten 3 kopjes bouillon 1 maiszetmeel Kleur de jonge duifjes in bruisende boter en voeg er 1 kopje bouillon en de witte wijn aan toe. Bak in een andere braadpan het in reepjes gesneden spek, samen met de voorgekookte zilveruitjes en voeg het spek en de uitjes dan bij de duifjes. Schil intussen de asperges, snijd ze in stukjes van ca. 4 cm en kook ze in water met zout en suiker. Meng een deel van het aspergekookvocht met het braadvocht van de duifjes door de rest van de bouillon.. Giet de asperges af en houd ze warm. Bind de saus met maïszetmeel. Schik de versneden duifjes en de asperges op een bord en giet er de saus over. Tip: Roer niet met een klopper, hij slaat de erwten stuk.