1 panklare eend van 2 1/2 kg 2 eetlepels olie 2 eetlepels lichte sojasaus peper uit de molen ----Voor de saus:---- 225 gm ananas uit blik, zeer fijn gehakt 1 eetlepel maizena, opgelost in 1 el ananassa; p 1 eetlepel zoete ketjap 1 eetlepel suiker 2 cm gemberwortel, geschild en geras; pt 1 mespunt zout ----Voor de garnering:---- wat bieslook 2 eetlepels droge witte wijn Ontvel de eend, draai de poten eraf en snijd zoveel mogelijk vlees van de poten en de borst af. Maak daar zeer dunne plakjes van. Kijk bij de verse ananas goed na of alle 'ogen' zijn verwijderd. Hak het vruchtvlees en vang het sap op, of verwerk het in de keukenmachine tot een grove puree. Vermeng alle ingrediënten voor de saus met de ananas en het sap. Plaats de schaal in de magnetron en kook 4 minuten op de hoogste stand tot de saus gebonden is. Roer af en toe om. Verhit de bruineerschaal eerst 5 minuten op de hoogste stand. Schenk de olie over de reepjes eend en schep ze even om. Doe ze in de hete schaal en bak, onafgedekt, 4 minuten op de hoogste stand. Schenk de ananassaus over de eend, dek af en plaats de schaal in de magnetron terug. Zet de stand op half en kook nog 3-4 minuten tot de stukjes eend zacht zijn. Garneer met bieslook en dien direct op.