Eend met ananas of sinaasappel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 eend (1 1/2-2 kg) 3 stukjes gehakte gember 2 gehakte uien 1 theelepel zout 1 theelepel bruine suiker 6 eetlepels sojasaus 150 deciliter water 2 in segmenten gesneden lente- uitje; s 6 eetlepels olie Maak de eend schoon en wrijf hem droog. Wrijf de binnenkant in met een mengsel van zout, gehakte gember en ui. Bestrijk de buitenkant met een mengsel van bruine suiker en sojasaus - wrijf het er goed in. Herhaal dit proces tweemaal, met een tussenperiode van 15 minuten. Gooi de marinade niet weg! Bak een korstje aan de eend in een voorverwarmde oven, 200gr. C (15 minuten). Haal de eend uit de oven en braad hem in een grote pan 2 minuten in hete olie. Haal de olie uit de pan. Voeg de lente-uitjes, het water en de rest van de marinade toe, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Draai de eend om en sudder nog eens 20 minuten. Verdeel de eend in 16 stukken.

Eend met ananas of sinaasappel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept