1 eend (1 1/2-2 kg) 3 stukjes gehakte gember 2 gehakte uien 1 theelepel zout 1 theelepel bruine suiker 6 eetlepels sojasaus 150 deciliter water 2 in segmenten gesneden lente- uitje; s 6 eetlepels olie Maak de eend schoon en wrijf hem droog. Wrijf de binnenkant in met een mengsel van zout, gehakte gember en ui. Bestrijk de buitenkant met een mengsel van bruine suiker en sojasaus - wrijf het er goed in. Herhaal dit proces tweemaal, met een tussenperiode van 15 minuten. Gooi de marinade niet weg! Bak een korstje aan de eend in een voorverwarmde oven, 200gr. C (15 minuten). Haal de eend uit de oven en braad hem in een grote pan 2 minuten in hete olie. Haal de olie uit de pan. Voeg de lente-uitjes, het water en de rest van de marinade toe, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Draai de eend om en sudder nog eens 20 minuten. Verdeel de eend in 16 stukken.