Eend op vlaamse wijze

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 jonge eend 75 gm boter 3 uien 1 zout, peper 2 laurierbladeren 1 tijm 1 peterselie 1 flesje donker bier 25 gm boter 1 eetlepel bloem Bestrooi de eend van binnen en van buiten met zout en peper en braad hem in de boter snel aan alle kanten bruin. Snipper de uien en doe ze bij de boter. Laat ze even mee bruinen en giet er dan langzaam het bier bij. Voeg de laurierbladeren, een snufje tijm en een handvol fijngehakte peterse- lie toe en laat het geheel een klein uurtje stoven. Keer de eend regelmatig en bedruip hem dan ook met de saus. Haal de eend uit de pan en leg hem op een verwarmde schotel. Roer de boter zacht (of smelt deze), meng de bloem erdoor, wrijf alle klontjes weg en bind de braadsaus met dit boter-bloemmengsel. Verwijder de laurierbladeren. Giet de saus over de eend en dien deze op met appelmoes en krielaardappel- tjes.

Eend op vlaamse wijze is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept