2 eetlepels olijfolie 1 grote fijngesnipperde ui 2 teentjes knoflook 250 gm kipfilet in blokjes 50 gm gedroogde abrikozen in stukjes 70 gm zwarte olijven, ontpit en fijngesn; eden 75 gm fijngehakte blanke amandelen 2 gekookte eieren in kleine stukjes 6 eetlepels zure room 1 theelepel gemalen komijn (djintan) 60 gm tortillachips met nachocheese (cas; a fie 4 takjes peterselie 1 zout Verhit in een koekepan de olie. Laat de ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de kip en de abrikozen toe. Bak alles al omscheppend in ca. 7 minuten gaar. Voeg de olijven, de amandelen, het ei, de zure room en de komijn toe. Verkruimel de tortillachips erboven. Knip de peterselie erboven fijn. Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met zout.
Empanada con pollo (tortilla-kip vulling) is een recept van De Virtuele Keuken