- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes, de sperzieboontjes en 1-2 eetlepels sambal (hoe meer, hoe heter!) 10 minuten. Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 5 minuten, met een deksel op de wok, zachtjes pruttelen.
- Schep de afgekoelde mie erdoor, goed doorwarmen.
- Schep de mie in diepe borden of kommen en geef er de rest van de sambal apart bij. Op tafel: Zet Conimex Seroendeng op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen. Lekker anders kan ook: Met vrijwel dezelfde ingrediënten kun je toch een heel andere smaak krijgen, als je de kipfilet vervangt door 325 g tofu naturel of door rauwe garnalen (beide 5 minuten roerbakken!). Gebruik ook eens snijbonen, peultjes en/of sugarsnaps in plaats van sperziebonen. Bevat per portie: Energie: kcal 660/ eiwitten 37 g / koolhydraten 70 g / vet 26 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen. "},"recipeYield":"4 "}