300 gm zilvervliesrijst 1 ui 15 gm boter 1 teen knoflook 1 rode paprika 70 gm tomatenpuree 750 gm zuurkool 1 appel 175 gm ananas 3 eetlepels rozijnen 150 gm leidse kaas in plakken 150 gm belegen leidse kaas in plakken 125 gm zure room 1 paprikapoederVoorbereiding swijze: Kook de rijst en snipper de ui. Verhit de boter en fruit hierin de ui met de uitgeperste knoflook. Snij de paprika in blokjes en voeg die met de tomatenpuree toe. Haal de zuurkool los en roer die door het uimengsel samen met de appel, stukjes ananas en de rozijnen. Als het te droog wordt, giet er dan wat ananassap over. Beboter een ovenschaal en leg onderin een laag zuurkoolmengsel, daarop de Leidse kaas, dan de helft van de droge rijst, de plakken belegen kaas en vervolgens de andere helft van de rijst. Klop de zure room los met de paprikapoeder en schep dit op de schotel. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet hem in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven. Haal na 35 minuten het folie eraf en bak het gerecht dan nog 10 minuten door.