Ardeens kaasgerechtje met peren

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

150 gm geitekaas 4 sneetjes gerookte ardeense hesp boter 1/2 krulsla 2 eetlepels wijnazijn 1 dikke vaste peer 2 eetlepels griessuiker 2 sneetjes brood 2 eetlepels gehakte bieslook peper, zout Verdeel de geitenkaas in vieren en wikkel ze in de hesp. Wrijf deze eveneens in met wat boter, zodat ze niet kunnen uitdrogen. Plaats ze vervolgens 5-8 minuten in een op 180 gr. C voorverwarmde oven. Was intussen de krulsla en laat ze uitlekken. Trek ze in stukken en roer er de wijnazijn onder. Breng verder op smaak met peper en zout en verdeel de sla over 4 borden. Schil de peer, verwijder het klokhuis en verdeel hem in 16 partjes. Bak deze in een klontje boter, bestrooi met de suiker en laat nog even kleuren. Ontkorst de sneetjes brood en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Bak deze in een klontje boter goudgeel en schep ze op de sla. Leg de kaasrolletjes in het midden op de krulsla en versier elk bord met een waaiertje van stukjes peer. Bestrooi met wat bieslook en serveer dit gerechtje met een glaasje frisse, witte Beaujolais.

Ardeens kaasgerechtje met peren is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Boterhammen met geitenkaas, appels en Luikse siroop
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Ardeens kaasgerechtje met peren
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ardeens gebraad met gratin en broccoli
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ardeens Varkensgebraad
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept