1 pak diepvries asperges à 450 g 250 g worteltjes 500 g verse doperwten* zout 3 augurken 200 g camembert kaas 1 zakje instant aardappelpuree melk volgens gebruiksaanwijzing 2 eieren 1/2 theelepel nootmuskaat peper 2 el paneermeel 1 1/2 el boter * In plaats van verse doperwten kunt u ook ± 200 g diepvries gebruiken. In pan asperges koken volgens gebruiksaanwijzing. Boven maatbeker aspergekookvocht afgieten. Aanvullen met water tot 4 dl. Boven kom asperges met 1 dl kookvocht door (draai)zeef wrijven. Worteltjes schrappen en wassen. In stukjes snijden. Doperwten doppen. In pan met weinig water en zout, worteltjes ± 10 min. koken. Doperwten toevoegen. Nog ± 5 min. koken. Afgieten. Augurken in stukjes snijden. Korst van Camembert verwijderen. In plakjes snijden. In pan aardappelpuree maken met 3 dl kookvocht en 3 dl melk volgens gebruiksaanwijzing. Eieren erdoor roeren. Toevoegen: aspergepuree, wortel met doperwten, augurken en nootmuskaat. Door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Cakevorm (inh. 2l) invetten. 1/3 deel van aspergepureemengsel erin scheppen en gladstrijken. Helft van Camembert erover verdelen. 1/3 deel van pureemengsel erop scheppen. Rest van Camembert erover verdelen. Rest van pureemengsel erop scheppen. Aandrukken en gladstrijken. Paneermeel erover strooien. Klontjes boter erover verdelen. Oven voorverwarmen op 225°C. In braadslede cakevorm zetten. Braadslede vullen met heet water tot ± 1 cm onder rand. In midden van oven cake in ± 30 min. goudbruin en gaarbakken. ± 5 min. laten afkoelen. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren. Even schudden en cake op schaal laten glijden. In plakken van ± 1 ½ cm snijden. Warm of koud opdienen. Lekker met tomatensalade. voedingswaarde : 470 kcal p.p. voor-/ bereidingstijd : 35 / 40 minuten