Aubergine met camembert

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 aubergine zout peper 1 el boter of margarine 1 zakje kaassaus 1/2 tl basilicum 1 kleine camembert (± 125 g) 1 ei Plakken camembert en aubergine legt u om en om in kaassaus met basilicum. Laat maar smelten, dat wordt smullen na een half uurtje. Oven voorverwarmen op 250°C. Ovenschotel (inh. ± 1 l) invetten. Aubergine wassen en kroontje verwijderen. In 8 plakken snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Aubergine in ± 7 min. lichtbruin bakken. Halverwege keren. Intussen in steelpan kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Basilicum erdoor roeren. In kopje ei loskloppen. 2 el saus erdoor roeren. Eimengsel door saus in steelpan roeren. Helft van saus in ovenschotel schenken. Camembert in 8 plakken snijden. Dakpansgewijs aubergine en camembert om en om in ovenschotel leggen. Rest van saus erover schenken. Op rooster 1 richel boven midden van oven in ± 10 min. heet laten worden. Lekker met gebakken aardappelen. voedingswaarde : 460 kcal p.p.

Aubergine met camembert is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert met verrassing
Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert uit de oven met rozemarijn
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept