Aubergine met tomaat en kaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gm tomaat 250 gm mozzarella kaas 100 gm suiker 6 eetlepels bloem 4 aubergines 2 eetlepels parmezaanse kaas 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 1/5 eetlepel verse basilicum naar smaak zout en peper Doe de plakjes aubergine in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel ze af onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem. Bak in een bodem hete olijfolie de plakjes aubergine aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Fruit de knoflook zacht in 2 eetlepels verse olijfolie. Voeg de tomaten, suiker, peper en basilicum er aan toe en laat het geheel inkoken en binden. Doe een laag van de gebakken aubergineplakjes onderin een ingevette ovenschaal. Leg daarover een laag van plakjes mozzarella en begiet ze met een deel van de tomatensaus. Herhaal deze procedure tot alle ingredienten gebruikt zijn en bestrooi de bovenkant met parmezaanse kaas. Bak het gerecht ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden Celcius), tot de bovenkant goudbruin is. Voedingswaarde Energie: 2752 KiloJoules of 655 KiloCaloriën Koolhydraten 44 gram Eiwit 39 gram Vezels 14 gram

Aubergine met tomaat en kaas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept